ГоловнаЕкономікаДержава

"Укртранснафта" відновила прокачування нафти на завод Коломойського

"Укртатнафта" пробула без нафти кілька днів.

"Укртранснафта" відновила прокачування нафти на завод Коломойського

Держпідприємство "Укртранснафта" відновило постачання нафти на Кременчуцький НПЗ ("Укртатнафта").

Як повідомив журналістам голова філії "Укртранснафти" "Придніпровські магістральні нафтопроводи" Віталій Величко, сьогодні вранці почалося прокачування нафти на завод.

"Учора ввечері тривали прийом і приготування нафти від видобувачів. Сьогодні о 06.05 почали прокачування на завод", - передає слова Величка "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, в п'ятницю "Укртранснафта" припинила подачу нафти на "Укртатнафту" (єдиний працюючий завод з переробки нафти в Україні, контролюється Ігорем Коломойським), заявивши, що проводить ремонт на відповідній ділянці. Держкомпанія пообіцяла подавати нафту на завод по іншому шляху, як тільки "Укрнафта" (50% + 1 акція цієї компанії належить "Нафтогазу", але оперативний контроль зберігає Коломойський) наповнить трубопроводи на цій ділянці технологічною нафтою.

Паралельно в п'ятницю уряд доручив направити технологічну нафту "Укртранснафти", яка зберігається на заводі "Укртатнафта", для потреб ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

Йдеться 240 тис. тонн нафти, які з жовтня 2013 року до вересня 2014 року були витіснені з системи магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" в резервуари "Укртатнафти" на зберігання. При цьому вартість зберігання нафти виявилася непомірно високою. В травні СБУ навіть порушила у зв'язку з цим кримінальну справу. Тепер держава намагається повернути свою нафту, проте наштовхується на опір Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram