ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ визначив нові "маяки" для України

Черговий перегляд програми співпраці відбудеться у вересні.

МВФ визначив нові "маяки" для України
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд 31 липня затвердив нові структурні "маяки" для України (обов'язкові умови для виділення нових траншів). Текст меморандуму в новій редакції оприлюднило в понеділок видання "Апостроф".

Зокрема, найближчим часом Україна повинна створити спеціальний прокурорський підрозділ, який відповідатиме за нагляд за розслідуваннями Антикорупційного бюро; ухвалити план заходів приватизації п'яти державних компаній з пріоритетного списку (до нього входять, наприклад, Одеський припортовий завод і "Центренерго").

До кінця року слід прийняти пакет пенсійної реформи для запуску накопичувальної системи; закон про посилення виконання судового наказу про сплату заборгованості за внутрішніми транзакціями і про арешт коштів на банківських рахунках. Державна фіскальна служба повинна перевести всіх великих платників податків у відповідні інспекції та запустити всі нові механізми, передбачені планом реформування адміністрування доходів.

Фото: apostrophe.com.ua

Фото: apostrophe.com.ua

Фото: apostrophe.com.ua

Черговий перегляд програми співпраці відбудеться у вересні.

Нагадаємо, що перший транш МВФ у розмірі 5 млрд доларів Україна отримала в березні, другий транш у розмірі 1,7 млрд доларів - 31 липня. Загальний обсяг програми EFF становить 17,5 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram