ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив графік підвищення стажу для пільгового виходу на пенсію

Лікарям і вчителям потрібно буде відпрацювати 30 років до пенсії.

Кабмін затвердив графік підвищення стажу для пільгового виходу на пенсію
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів 29 липня прийняв постанову №529 про підвищення стажу, необхідного для пільгового виходу на пенсію.

Цей документ передбачає, що пенсії за вислугу років співробітникам освіти, охорони здоров'я та соцзахисту (співробітники інтернатних закладів і медичних відділів протезних підприємств) встановлюють за наявності спеціального стажу станом на 1 квітня 2015 року не менш ніж 25 років. Після 1 квітня стаж, який необхідний для отримання пенсії, збільшується на 6 місяців щороку, поки з 1 квітня 2024 року не сягне 30 років.

Для артистів театрально-концертних й інших видовищних закладів, підприємств і колективів аналогічними темпами вік підвищується із 20 до 25 років. Для деяких категорій акторів (каскадери, солісти театрів опери та балету) термін вислуги буде поетапно збільшено із 25 до 30 років, а артистам оркестру, хору й артистам вокально-драматичної частини - із 30 до 35 років.

Заслуженим майстрам спорту, майстрам спорту міжнародного класу встановлену вислугу підвищують одномоментно, станом на 1 квітня 2015 року вона повинна становити не менш ніж 25 років.

Нагадаємо, підвищення стажу пільгового виходу на пенсію було передбачено законом, який Верховна Рада прийняла 2 березня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram