ГоловнаЕкономікаДержава

Мінагрополітики і ФДМ ініціюють приватизацію Державної зернової корпорації

ДПЗКУ може давати щонайменше $100 млн доходу

Мінагрополітики і ФДМ ініціюють приватизацію Державної зернової корпорації
Фото: www.rionegro.com.ar

Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Фондом державного майна ініціюють приватизацію Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ).

Про це повідомив радник міністра аграрної політики і продовольства Олексій Зубрицький.

"На останньому засіданні нашої робочої групи спільно з ФДМ ми вирішили ініціювати, просити уряд про висунення цієї компанії на приватизацію. Думка експертної ради може бути різною, але я вважаю, що її необхідно приватизувати", - сказав він.

На думку Зубрицького, ДПЗКУ може давати щонайменше $100 млн доходу, як і схожі за розмірами приватні зернотрейдери, але замість цього зазнає значних збитків (за 2014 рік збиток становив 3,5 млрд гривень).

Раніше депутат Верховної Ради Леонід Козаченко (Блок Петра Порошенка) виступав за приватизацію протягом року близько 500 державних підприємств, які перебувають в управлінні Мінагрополітики, в тому числі і за приватизацію ДПЗКУ. При цьому в.о. голови правління ДПЗКУ Борис Приходько не бачить у можливій приватизації корпорації негативних наслідків для країни.

Нагадаємо, 4 серпня суд дозволив заочне переслідування колишнього керівництва ДПЗКУ. Встановлено, що екс-голова ДПЗКУ Ігор Якубович і його заступник привласнили 177 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram