ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав закон про ремонт доріг за рахунок митниці

Річний експеримент стартує в чотирьох прикордонних областях

Порошенко підписав закон про ремонт доріг за рахунок митниці
архивное фото
Фото: avtodor.vn.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про ремонт доріг за рахунок перевиконання щомісячних планів по надходженнях, які стягуються під час митного оформлення на території регіону.

Експеримент діятиме на території чотирьох областей: Одеської, Волинської, Львівської і Чернівецької. Відповідно до закону, половина надпланових доходів залишатиметься на спеціальному фонді обласних бюджетів і буде використовуватися для реконструкції дороги Одеса – Рені (на Бухарест) (М-15) та поточного ремонту чотирьох автомобільних доріг загального користування державного значення: Львів – Радехів – Луцьк (Н-17), Київ – Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) на ділянці Львів – Сколе; Сколе – Славське (Т-14-24), Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів) (Н-10).

Експеримент діятиме до 1 січня 2017 року. Очікується, що його реалізація дозволить поліпшити транспортну інфраструктуру та позитивно вплине на соціально-економічний розвиток Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей.

Нагадаємо, влітку уряд і президент пообіцяли голові Одеської ОДА Михайлу Саакашвілі, що 50% надпланових надходжень Одеської митниці підуть на ремонт дороги Одеса-Рені.

Однако наприкінці серпня Саакашвілі поскаржився на саботаж цієї ідеї з боку Фіскальної служби. У відповідь міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що для реалізації ідеї про відрахування потрібно прийняти окремий закон.

Дорога Одеса-Рені вважається однією з найгірших в країні. Навесні "Укравтодор" оцінив її ремонт в 2,1 млрд гривень.

Дорога була побудована ще в 1940-1950 роках і давно вичерпала свій ресурс. На 228 кілометрах дороги потрібно провести поточний середній ремонт, на 61 кілометрі - провести капітальний ремонт. Також потрібно побудувати майже 6 кілометрів об'їзної дороги навколо Рені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram