ГоловнаЕкономікаДержава

Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів із зарплат, - Резніченко

Середня заробітна плата по країні 3871 гривень

Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів із зарплат, - Резніченко
Фото: Макс Левин

Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів серед регіонів України за середньою заробітною платою. Вона становила 4089 грн. Про це з посиланням на голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, пише "Сегодня".

За даними Держстату, тільки у трьох регіонах України середня заробітна плата перевищує середню по країні. У Дніпропетровській області вона становить 4 089 грн., у Донецькій - 4 662 грн., у Києві - 6 251 грн.

Середньомісячна заробітна плата по країні становить 3871 грн. Найнижчий показник - у Тернопільській, Чернівецькій та Херсонській областях - не перевищує 73% від середньої зарплати по країні.

"Статистка щодо середньої заробітної плати, яка є на сьогодні у Дніпропетровській області, дає нам можливість говорити про деяку позитивну динаміку. Так, ми знаходимося у трійці лідерів, у більшості регіонів ситуація набагато гірша. Однак, ми повинні ставити перед собою набагато вищу планку. Треба розуміти, що навіть 4 089 грн. у нинішній ситуації - це не дуже багато. Крім того, є люди, які отримують менше. Наше завдання реалізувати економічні та соціальні програми, які дозволять системно підвищувати рівень життя. Економіка - наш пріоритет", - заявив голова Дніпропетровської ОДА.

За словами Валентина Резніченка, у Дніпропетровській області активізовано процес виведення коштів із "тіні". Для цього проводиться робота з легалізації робочих місць на підприємствах регіону. Це позитивно відбивається на збільшенні доходів місцевих бюджетів.

"Легалізація робочих місць і зростання середньої заробітної плати у Дніпропетровській області дозволили збільшити доходи місцевих бюджетів на 3,8 млрд. грн. Це майже на 22% перевищує минулорічні показники", - підкреслив він.

Загалом, завдяки процесам децентралізації, за січень-серпень 2015 року до зведеного бюджету області надійшло 30 млрд. грн. Це майже на 40% більше, ніж торік, зазначив губернатор.

"Дніпропетровщина отримала можливість додаткового прибутку від трьох нових податків. Зокрема, від акцизного податку в регіон надійшло 395,8 млн грн., від податку на нерухоме майно - 30,4 млн. грн. І від транспортного податку - 28,7 млн грн.", - повідомив глава регіону.

Значно зросли доходи області і від плати за землю. За 8 місяців цього року регіон зібрав 1,5 млрд. грн. цього податку. Це на 18,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Валентин Резніченко зазначив, що тенденція до збільшення надходжень до бюджету за 8 місяців дає можливість прогнозувати значне перевищення річних планів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram