ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вніс до Ради проект бюджету на 2016 рік

Влада обіцяє за рік підвищити "мінімалку" двічі

Кабмін вніс до Ради проект бюджету на 2016 рік
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів вранці в понеділок вніс до Верховної Ради проект державного бюджету на 2016 рік, у якому передбачено підвищення пенсій і зарплат бюджетників двічі: з 1 травня та 1 грудня.

Про це розповів на погоджувальній раді парламенту віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко.

"Сьогодні вранці було засідання Кабінету Міністрів, ми затвердили проект бюджету, він у мене в руках. Я думаю він вже зареєстрований або реєструється у секретаріаті Верховної Ради України. У цьому бюджеті передбачається дворазове підвищення соціальних стандартів: 1 травня і 1 грудня. Але якщо під час роботи будуть додаткові доходи, то такі підвищення можна буде робити ще частіше", - заявив він.

Нагадаємо, згідно з бюджетним кодексом, Кабмін зобов'язаний вносити проект бюджету на наступний рік до 15 вересня поточного року.

При цьому міністр фінансів Наталія Яресько в коментарі LB.ua говорила, що розраховує на те, що Верховна Рада проведе податкову реформу до кінця року, і тоді проект бюджету доведеться переписувати, щоб його побудували уже за новою системою.

Кириленко на погоджувальній раді підтвердив це. "Ми проект бюджету реєструємо. Потім, напевно, будемо змушені його відкликати, щоб спільно з парламентом, бюджетним комітетом і з усіма парламентськими фракціями, насамперед фракціями коаліції, дати відповіді на всі ці питання... І потім вже внести збалансований з усіх точок зору проект бюджету для остаточного ухвалення парламентом", - сказав він.

Варто зазначити, що в середині серпня Мінфін направив головним розпорядникам бюджетних коштів лист, в якому повідомлялося, що соціальні стандарти у 2016 році підвищуватимуться тільки один раз - у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram