ГоловнаЕкономікаДержава

Мітюков: Росії доведеться почати переговори про реструктуризацію боргу України

Що швидше Україна домовиться з іншими кредиторами, то простіше буде вести переговори з Росією.

Мітюков: Росії доведеться почати переговори про реструктуризацію боргу України
Фото: Вадим Крутивус

Колишній міністр фінансів України (1997-2001) Ігор Мітюков вважає, що Росії доведеться почати переговори з Україною щодо реструктуризації боргу 3 млрд доларів США. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Росія добровільно не взяла участі у переговорах. Точніше, її запрошували взяти участь, але росіяни не погодилися. Вони зараз намагаються довести, що це офіційний державний борг, що він належиьт до Паризького клубу (країн-кредиторів, - ред.). Хоча за всіма формальними ознаками це класичний приватний інструмент (облігації, які зареєстровані і котируються на Ірландській фондовій біржі). Я думаю, що в Росії немає іншого виходу, окрім як почати переговори з Україною, розуміючи, що її умови не можуть бути кращі, ніж умови для всіх інших", - сказав Мітюков.

При цьому його не лякає перспектива судової тяганини.

"Це буде не єдиний суд, в якому Росія судиться з Україною. І, думаю, не останній. Думаю, доля цих 3 млрд доларів буде вирішуватися на політичному рівні", - сказав колишній міністр фінансів.

Він підкреслив, що "якщо ми швидко домовимося з усіма іншими кредиторами, то нам буде легше вести переговори з Росією".

Нагадаємо, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник різко розкритикував угоду з кредиторами. Проте Верховна Рада підтримала реструктуризацію держборгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram