ГоловнаЕкономікаДержава

Голова "Укравтодору" пішов у відставку

Підгайний "втомився боротися із системою".

Голова "Укравтодору" пішов у відставку
Сергей Пидгайный
Фото: ukravtodor.gov.ua

Голова Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" Сергій Підгайний 16 вересня написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Про це повідомляється на сайті "Укравтодору".

Своє рішення скласти повноваження він пояснив тим, що втомився боротися із системою, а також байдужістю до проблем галузі.

Підгайний поскаржився на недофінансування, несвоєчасне виділення вкрай обмежених коштів, а також тривале узгодження і прийняття нормативних та інших актів.

Також на сайті "Укравтодору" повідомляється, що необхідно щонайменше 500 млрд грн, щоб привести автомобільні дороги загального користування державного значення у нормативний експлуатаційний стан. Ця оцінка не включає ремонту доріг і мостів на окупованих територіях Луганської та Донецької областей і дороги місцевого значення.

"Однак, незважаючи на таку гостру потребу галузі в значному фінансуванні, кошти для проведення робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту в Державному бюджеті України вже котрий рік поспіль не передбачені", - поскаржилися в "Укравтодорі".

Підгайний заявив, що через неритмічне фінансування більшість робіт дорожні підприємства виконували в борг.

"На сьогодні заборгованість перед постачальниками становить понад 1 млрд грн, перед працівниками - 172 млн грн", - заявив він.

Нагадаємо, Підгайний очолив "Укравтодор" 4 червня 2014 року. До цього він був першим заступником голови компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram