ГоловнаЕкономікаДержава

Голова Дніпропетровської ОДА рапортував про ліквідацію корупції під час держзакупівель

Чиновники не можуть натішитися новою системою ProZorro.

Голова Дніпропетровської ОДА рапортував про ліквідацію корупції під час держзакупівель
Фото: dyvys.in

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко зазначив, що з переходом на систему відкритих електронних торгів ProZorro область виключила корупційну складову із цієї сфери.

За його словами, семінари, на яких представники облдержадміністрації розповідають про особливості нової системи, спровокували великий резонанс у бізнес-спільноті регіону. У першому такому заході взяли участь представники понад 350 компаній.

"Цього року Дніпропетровська ОДА та її структурні підрозділи провели дотендерні закупівлі на 700 мільйонів гривень. Ми запрошуємо всіх підприємців активно працювати на цьому ринку і навчаємо нових правил гри на ньому. З вересня облдержадміністрація перейшла на систему електронних закупівель ProZorro. Будь-який громадянин України зможе подивитися, що, у кого і за якою ціною придбали дніпропетровські чиновники", - цитує Резніченка прес-служба обласної адміністрації.

Губернатор наголосив, що зв'язки і блат у держзакупівлях тепер стали абсолютно марними.

"Підприємці регіону хочуть працювати і заробляти за новими, відкритими і прозорими правилами. Ми надали їм таку можливість. Сьогодні ми прибрали зі сфери держзакупівель корупційну складову. Це сигнал усьому суспільству: правила змінилися - тепер в Україні можна чесно працювати і заробляти", - сказав Резніченко.

Навчальні семінари та тренінги для підприємців покликані дати їм можливість ефективно спланувати участь в електронних торгах, отримати доступ до нового ринку збуту. Нова система допоможе бізнесу заробляти гроші, а місцевим бюджетам отримувати значну економію коштів і нові податкові надходження.

"На електронні закупівлі вже перейшли більш ніж 250 державних і комунальних структур Дніпропетровської області. Ми прагнемо, щоб якомога більше приватних компаній брали участь у держторгах. Для цього підприємцю достатньо зробити пару кліків у ноутбуці. Це і є відкрита влада в дії, на яку всі так чекали", - зазначив під час тренінгу радник дніпропетровського губернатора Юрій Голик.

Упроваджувати систему ProZorro облдержадміністрації допомагають активісти з організації "Громадський контроль" і волонтери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram