ГоловнаЕкономікаДержава

Яресько заявила, що прямих переговорів з незадоволеними кредиторами не буде

Це питання стосується відносин між кредиторами, вважає міністр.

Яресько заявила, що прямих переговорів з незадоволеними кредиторами не буде
Фото: yes-ukraine.org

Україна не веде і не вестиме жодних прямих переговорів з окремими кредиторами, які можуть висловлювати невдоволення у зв'язку з угодою про реструктуризацію боргу, чи з власниками "російського боргу". Усі питання вирішуються через Спеціальний комітет кредиторів.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Жодних переговорів. Вони з нами не мали якихось проблем, вони вели переговори з так званим спеціальним комітетом кредиторів, і я думаю, що вони домовляться з ним", - наголосила Яресько, відповідаючи на запитання, чи спілкується Київ з кредиторами, які не погодилися з умовами реструктуризації.

Отже, за її словами, це питання стосується відносин між кредиторами.

Відповідаючи на запитання про власників так званого тримільярдного "російського боргу", який не увійшов у загальну суму реструктуризації, Яресько зазначила, що Україна дотримується принципу рівності між кредиторами в урегулюванні боргових питань. "Ми не проводимо сепаратних переговорів ні з ким, крім Спеціального комітету. Хто хотів брати участь у роботі в цьому форматі, той брав участь. У нас є сотні і сотні кредиторів. Російська сторона, так звані утримувачі російських облігацій не брали участь - і це був їхній вибір", - наголосила міністр.

Зараз, за її словами, все відбувається за передбаченою процедурою. "Ми проінформували всіх про Custodian system, і зараз відбувається процедура голосувань. Окремих переговорів не ведуть ні з ким, бо рівність у цьому процесі дуже і дуже важлива - і для нас, і для інших кредиторів, і взагалі навіть для Міжнародного валютного фонду. Ми цього дотримуємося", - підсумувала Яресько.

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg повідомило, що кредитори, чиї інтереси представляє американська юридична компанія Shearman&Sterling, виступили за перегляд умов попередньої домовленості про реструктуризацію українського боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram