ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні створять рибний патруль замість рибінспекції

Патрульних відберуть на конкурсі і підвищать зарплату

В Україні створять рибний патруль замість рибінспекції
Фото: exo.in.ua

Влада задумала кардинально реформувати орган, який контролює вилов риби. Відповідні органи рибохорони ліквідують, на їхньому місці створять рибний патруль, працівників якого відберуть на конкурсі.

Відповідну реформу на засіданні Кабміну запропонував глава Держрибгоспу Ярема Ковалів.

"Ми хочемо повністю ліквідувати наявні органи рибінспекції, створити рибний патруль, набрати туди по-новому людей, провести відкритий прозорий конкурс", - повідомив Ковалів.

За його словами, новим працівникам збільшать зарплату. "Ми знайшли можливість завдяки внутрішній оптимізації запропонувати новим працівникам більшу заробітну плату. Зараз це 1500 грн. Ми очікуємо, що оптимізація дасть можливість запропонувати 4-6 тис. грн", - зазначив він.

Повний перезапуск планується до кінця цього року.

"800 осіб треба набрати на всю Україну", - сказав Коваль.

За його словами, юридично штат Головрибводу станом на сьогодні становить 1700 працівників, фактично їх 1500.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у відповідь пообіцяв, що на засіданні в середу Кабмін схвалить цю реформу.

"Сьогодні ми приймемо перший пакет ваших змін. Я вас прошу, щоб ми реально невідкладно приступили до ліквідації рибної інспекції, набору нових рибних патрульних, їхнього оснащення, навчань, скорочення їхньої чисельності, підняття зарплати і будівництва системи моніторингу над нашими водоймами, яка уникала б прямого контакту і давала менше можливостей для корупції", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Держрибгосп має намір у перспективі поділити водойми на зони для промислового, любительського і спортивного лову риби і стягувати плату за нього, проте введення платної риболовлі, за словами Коваліва, очікується не раніше ніж у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram