ГоловнаЕкономікаДержава

Митниця не дала грошей на ремонт доріг в Одеській області

ДФС відзвітувала про перший місяць експерименту.

Митниця не дала грошей на ремонт доріг в Одеській області
архивное фото
Фото: Нелли Вернер

Державна фіскальна служба надала звіт про перший місяць експерименту на митницях, згідно з яким частина їхніх доходів іде на ремонт доріг.

Як нагадує прес-служба ДФС, гроші на фінансування доріг державного значення повинні надходити з понадпланових доходів регіональних митниць. Половину суми перевиконання скеровують у спеціальні фонди обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.

В експерименті беруть участь чотири регіони: Одеська, Волинська, Львівська та Чернівецька області. За даними ДФС, у вересні перевиконання плану було тільки на трьох митницях: Волинська - 78,1 млн гривень, Львівська - 123,6 млн гривень, Чернівецька - 58,1 млн гривень. Одеська митниця перевиконати план, судячи з повідомлення Фіскальної служби, не зуміла.

Нагадаємо, що ДФС і голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі відкрито конфліктують.

Наприкінці серпня Саакашвілі на засіданні Кабміну скаржився, що Державна фіскальна служба переорієнтовує вантажні потоки на інші митниці на шкоду Одеській. Незабаром прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв зрівняти індикативні показники на всіх митницях, і уряд прийняв постанову №724, яка нібито мала зробити це.

Однак незабаром Саакашвілі заявив, що Кабмін прийняв зовсім не те, чого домагалися в Одесі. "Проігнорувавши надії імпортерів на справедливі ціни розмитнення, прем'єр-міністр підписав постанову №724, згідно з якою всі товари тепер почали розмитнювати не за фактичною (згідно з митним кодексом), а за заздалегідь визначеною ДФС ціною. Сьогодні оформлення на всіх митницях паралізовано", - заявив він.

Голова ДФС Роман Насіров у відповідь заявив, що не бачить жодних проблем на митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram