ГоловнаЕкономікаДержава

Україна не збирається купувати в Росії газ на $3 млрд

3 млрд доларів - це вартість близько 12 млрд кубометрів газу

Україна не збирається купувати в Росії газ на $3 млрд
Министр Владимир Демчишин

Україна не давала зобов'язань закуповувати в російського газового монополіста "Газпрому" природний газ на осінньо-зимовий період 2015-2016 років на 3 млрд доларів, як раніше озвучив президент РФ Володимир Путін.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"500 млн доларів, які зарезервовано, вони дійсно підуть на закупівлю в "Газпрому", - це 2,2-2,3 млрд кубометрів. Стосовно іншого - ми жодних зобов'язань не маємо. За потреби і можливості будемо закуповувати. Поки що жодних обіцянок, нічого немає", - наголосив міністр.

За його словами, 3 млрд доларів - це вартість близько 12 млрд кубометрів газу, зважаючи на узгоджену ціну - 227,36 доларів за 1 тис. кубометрів.

"3 млрд - це в обсязі 12 млрд кубометрів. Це доволі великі об'єми. Я сподіваюся, що ми стільки споживати не будемо", - додав Демчишин.

Раніше Путін оцінив загальну вартість російського газу для України на осінньо-зимовий період 2015-2016 року в 3 млрд доларів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оцінив необхідний фінансовий ресурс для імпорту природного газу для проходження осінньо-зимового періоду 2015-2016 року в 1,3 млрд доларів. Зараз у ПСГ України є менш ніж 16 млрд кубометрів газу. Із початком холодів запаси почнуть скорочуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram