ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк повідомив про наявність $1,3 млрд на закупівлю газу

Голова уряду пообіцяв, що Україна пройде опалювальний сезон.

Яценюк повідомив про наявність $1,3 млрд на закупівлю газу
Фото: dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Україна має у своєму розпорядженні $1,3 млрд на закупівлю газу.

"На проходження осінньо-зимового періоду уряд України накопичив близько 1,3 мільярда доларів", - повідомив він на нараді з головами обласних державних адміністрацій у Чернівцях.

Він висловив упевненість, що цих грошей вистачить на проходження опалювального сезону, йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Нагадаємо, у середу прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що на рахунку "Нафтогазу" вже є 500 млн доларів на закупівлю газу, з яких 200 млн доларів - це кредит від уряду Німеччини.

Того самого дня рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку схвалила кредит "Нафтогазу" в розмірі 300 млн доларів для закупівлі природного газу на європейському ринку. Це рішення має розблокувати ще 500 млн доларів від Світового банку, однак фінансування від СБ, за даними "Нафтогазу", надійде тільки на початку 2016 року.

Станом на 3 жовтня в підземних сховищах України було трохи менше за 15,8 млрд кубічних метрів газу. До опалювального сезону, який розпочнеться вже через два тижні, влада планувала закачати 19 млрд кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram