ГоловнаЕкономікаДержава

Голова ФДМ спростував інформацію про порушення під час продажу НДІ електромеханічних приладів

На підприємстві проведуть перевірку

Голова ФДМ спростував інформацію про порушення під час продажу НДІ електромеханічних приладів
Фото: obozrevatel.ua

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус спростував повідомлення головного військового прокурора Анатолія Матіоса про продаж ВАТ "НДІ електромеханічних приладів".

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Дивно, що чиновник такого рівня не володіє точними і перевіреними даними, які є у відкритих джерелах, у тому числі на сайтах КМУ і ФДМ. Ще більше мене дивує, що видання, які поширили його пост, не звернулися до Фонду за коментарем", - написав Білоус.

Він зазначив, що підприємство протягом останніх трьох років є збитковим і має багато боргів, які муситиме погасити інвестор. Усі доходи НДІ отримує від оренди приміщень, а не від роботи за профілем - наукових робіт і держзамовлень.

"Ба більше, підприємство взагалі не має жодного державного замовлення для оборонного комплексу.

Саме тому Кабмін вніс НДІ в перелік об'єктів, призначених для приватизації, а ФДМ, як інструментарій, виконав постанову КМУ. І, нарешті, земля, на якій розташоване підприємство, не увійшла в його статутний капітал, належить територіальній громаді Києва, і продажу її не було, як припустив Матіос", - наголосив Білоус.

За його словами, початкова ціна НДІ - 15 млн грн - була визначені за стандартизованими правилам оцінки і відповідно до наданої бухгалтерської звітності за три роки. Інвестор мав погасити борги і відновити роботу підприємства за фахом.

"Звичайно, у зв'язку зі скандалом ми призупинили підписання договору про купівлю-продаж. І звичайно ж, проведемо ретельну перевірку, як нам запропонувала Генеральна прокуратура", - зазначив голова ФДМ.

Нагадаємо, вчора Матіос повідомив про продаж київського НДІ електромеханічних приладів за 16 млн гривень. Цей інститут є головним підприємством у розробці та виготовленні супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для українського "Джавеліна" - протитанкової ракети "Стугна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram