ГоловнаЕкономікаДержава

Україна в Перу запропонує Росії списати 3 млрд дол. боргу

Міністри фінансів України та РФ зустрінуться в Перу.

Україна в Перу запропонує Росії списати 3 млрд дол. боргу
Виктория Нуланд
Фото: yes-ukraine.org

Українське Міністерство фінансів має намір провести переговори з Росією про списання 3 млрд дол. боргу за державними облігаціями, термін погашення зя якими закінчується в кінці року.

Про це заявила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд на слуханнях в конгресі, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Як я розумію, український уряд звертається до Росії з пропозицією провести переговори в найближчі дні на теренах щорічного зібрання МВФ і Світового банку в Лімі (Перу)", - повідомила Нуланд.

За її словами, Київ має намір запропонувати Москві ті самі умови списання боргу, що й у попередніх домовленостях України з приватними кредиторами.

"Якщо Росія не погодиться на ці умови, ми будемо працювати з Україною над іншими варіантами", - підкреслила Нуланд.

Нагадаємо, на початку вересня міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявляв, що РФ розглядає пропозицію України щодо реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів як зроблену на адресу комерційних кредиторів, до яких РФ не належить, такі питання, за його словами, слід вирішувати в двосторонньому порядку. При цьому Силуанов підтвердив, що Росія як і раніше чекає повного погашення цього боргу України в кінці 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram