ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" отримав від "Нафтогазу" заявку на 2 млрд кубометрів газу

Поставки російського газу в Україну поновляться в понеділок

"Газпром" отримав від "Нафтогазу" заявку на 2 млрд кубометрів газу
Фото: moskva-tr.gazprom.ru

"Газпром" отримав від "Нафтогазу України" заявку на імпорт 2 млрд кубометрів газу в жовтні.

"Щойно з НАК "Нафтогаз України" досягнуто домовленості, що сьогодні буде проведена передоплата за постачання газу в жовтні. Після надходження коштів на рахунок, з 10 ранку 12 жовтня "Газпром" почне постачання газу в Україну. Українська сторона направила на нашу адресу заявку на обсяг 2 млрд куб. м газу в жовтні", - йдеться у повідомленні "Газпрому".

Нагадаємо, що Україна перестала качати російський газ влітку 2015 року, оскільки вважала ціну, встановлену "Газпромом", завищеною.

26 вересня делегації Росії, України та Єврокомісії парафували тристоронній протокол про постачання газу в Україну на четвертий квартал 2015 року та перший квартал 2016 року. Однак він наразі не підписаний остаточно. Міністр енергетики Володимир Демчишин напередодні заявив, що існує можливість початку імпорту без підписання тристороннього протоколу.

Ціна російського газу на четвертий квартал становить близько 230 доларів за тисячу кубометрів. Уряд України стверджує про наявність 1,3 млрд доларів на імпорт газу у зимовий період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram