ГоловнаЕкономікаДержава

Держателі українських євробондів підтримають реструктуризацію

Йдеться про євробонди на суму $500 млн і 600 млн євро з погашенням восени.

Держателі українських євробондів підтримають реструктуризацію
Фото: EPA/UPG

Держателі українських євробондів з погашенням у 2015 році проголосують за пропозиції про обмін боргу України.

Про це йдеться в заяві, опублікованій юридичною фірмою Shearman & Sterling, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Йдеться про євробонди на суму 500 мільйонів доларів з погашенням 23 вересня і 600 мільйонів євро з погашенням 13 жовтня 2015 року.

У вересні ці інвестори заявили, що вважатимуть умови реструктуризації українських суверенних облігацій несправедливими, якщо належні їм папери не будуть погашені в найкоротші терміни.

Україна тоді запропонувала їм можливість обміняти старі зобов'язання на найбільш короткострокові нові облігації, які Україна планує випустити під час реструктуризації боргу. Ці пропозиції поставлять на голосування 14 жовтня.

"Наші клієнти повністю підтримують реструктуризацію (боргу) України за умови, що погашення облігацій 2015 року буде відстрочено не більш ніж на чотири роки. Ця умова задовольняє наших клієнтів, і вони раді підтвердити, що вони голосуватимуть на користь реструктуризації", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, міністр фінансів Російської Федерації зберігає тверду позицію з українського боргу перед зустріччю з главою Мінфіну України Наталією Яресько та не має наміру йти на компроміс у цьому питанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram