ГоловнаЕкономікаДержава

Яресько пригрозила відставкою через популізм

Міністр відмовляється скорочувати податки без зменшення бюджетних витрат.

Яресько пригрозила відставкою через популізм
Фото: Макс Требухов

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що може покинути свій пост, якщо уряд не встоїть перед популістськими пропозиціями парламенту

В інтерв'ю Bloomberg Яресько назвала найважчою у своїй роботі боротьбу з популізмом.

"Боротися з популізмом. Коли ми почали програму (з МВФ, - ред.) у березні, кожен відчував загрозу фіскального обриву, і популістких дискусій не було. Зараз люди почуваються комфортніше... і замислюються, чи не піти іншим шляхом. Вони не відчувають, що тиск зберігається в процесі впровадження реформ. Популізм - найбільша загроза для нас", - заявила вона.

В інтерв'ю Wall Street Journal Яресько повторила свою тезу і допустила свою відставку.

"Стає все важче і важче боротися з популізмом... Я прийшла, щоб робити свою роботу, і якщо я не зможу її робити, я не зацікавлена в тому, щоб залишитися", - сказала вона.

За словами міністра, продовження співпраці з МВФ залежить від того, яким буде держбюджет на 2016 рік. Яресько виступила проти зниження податків без адекватного скорочення витрат. "У чому вигода від скорочення податків, якщо буде нестабільна валюта і гіперінфляція?" - обурилася вона.

Нагадаємо, у вересні Мінфін представив свій варіант податкової реформи, на базі якої буде зверстано бюджет на наступний рік. В експертному середовищі, втім, проект зазнав критики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram