ГоловнаЕкономікаДержава

Жодне з держпідприємств Мінагрополітики не приносить прибуток, - міністр

Олексій Павленко пропонує приватизувати всі держпідприємства міністерства

Жодне з держпідприємств Мінагрополітики не приносить прибуток, - міністр
Фото: www.dyvys.in

Жодне з державних підприємств Мінагрополітики не приносить прибуток, з'ясувалося після аудиту. Про це в інтерв'ю LB.ua сказав Олексій Павленко, міністр агрополітики.

"Спочатку було 571 підприємство. З них понад 100 - виші, які ми передали в Міносвіти. Ще понад 200 знаходяться у стані банкрутства. Просто минулому менеджменту було невигідно їх закривати: землю використовували нишком, здавали в суборенду. Робочих підприємств загалом 96. Прибуткових було тільки 15, та й то після перевірки підприємств компаніями з "великої четвірки" аудиторів виявилося, що жодне з підприємств міністерства реально не було прибутковим за міжнародними стандартами. Тому що на папері був прибуток, а при цьому була велика заборгованість, не було запасів і т. д. Ми бачимо, що ефективності немає", - сказав міністр.

Щоб виправити ситуацію, міністерство вже змінило понад 100 керівників підприємств, відбираючи нових на конкурсах. "З іншого боку, хочемо максимально передати ці підприємства на приватизацію Фонду держмайна", - додав Павленко.

На сьогодні до приватизації готуються 86 підприємств міністерства, 28 з них вже передано Фонду держмайна.

Нагадаємо, Фонд держмайна продав інститут, який розробляє компоненти для протитанкової ракети "Стугна". Військова прокуратура порушила справу з цього приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram