ГоловнаЕкономікаДержава

Україна запросила Світовий банк і ЄБРР у наглядову раду "Нафтогазу"

Арсеній Яценюк запропонував кредиторам напряму контролювати використання грошей.

Україна запросила Світовий банк і ЄБРР у наглядову раду "Нафтогазу"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував Світовому банку та ЄБРР делегувати своїх представників у створювану наглядову раду "Нафтогазу України".

Про це повідомив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв на брифінгу після наради Кабміну за участю представників міжнародних кредитних організацій. Під час наради уряд затвердив план дій з корпоративного управління "Нафтогазом". Цей документ, серед іншого, передбачає створення наглядової ради в цій держкомпанії.

"Важливим і ключовим елементом цього рішення є створення повноцінної ради директорів, що буде складатися і з незалежних директорів, і з делегованих від українського уряду, які здійснюватимуть реальний і ефективний контроль за всією діяльністю компанії. Сьогодні на нараді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прямо запропонував представникам міжнародних кредитних організацій подумати про делегування своїх представників у цю наглядову раду, що дасть додатковий комфорт і українській стороні у здійсненні цих функцій, і міжнародній спільноті, яка виділяє гроші для потреб "Нафтогазу", у прозорості, ефективності менеджменту компанії", - сказав Коболєв.

Нагадаємо, ухвалення плану дій з корпоративного управління "Нафтогазом" дозволить держкомпанії отримати 300 млн доларів на закупівлю газу від ЄБРР. Світовий банк анонсував виділення до 520 млн доларів "Нафтогазу" для закупівлі газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram