ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив скасувати тимчасовий податок на імпорт (оновлено)

Імпортні товари з наступного року мають подешевшати

Кабмін вирішив скасувати тимчасовий податок на імпорт (оновлено)
Фото: zn.ua

Кабінет Міністрів вирішив скасувати тимчасовий податок на імпорт, який ввели на початку цього року.

Про це на брифінгу сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

"Зараз триває засідання Кабінету Міністрів, на якому скасовується норма з тимчасових імпортних мит з 1 січня", - сказав він.

Абромавичус зазначив, що тимчасові мита у розмірі 5-10 відсотків мали діяти протягом одного року з моменту їхнього введення, тобто до кінця лютого 2016 року. Однак ухвалено рішення зупинити їхню дію достроково, з 1 січня 2016 року.

Міністр додав, що введення мита було виправданим, оскільки дозволило стабілізувати платіжний баланс і макроекономічну ситуацію в країні.

Оновлення. У четвер прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі повідомила, що відповідний законопроект "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті ХІІ Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року" буде передано на розгляд до Верховної Ради найближчим часом.

Нагадаємо, глава Мінфіну Наталія Яресько повідомила, що у зв'язку зі скасуванням імпортного податку і скороченням надходжень за рентою і платежами Нацбанку державі доведеться урізати витрати бюджету на 60 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram