ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Росія не змогли домовитися про авіасполучення

З 25 жовтня повітряне сполучення між країнами припиняється

Україна і Росія не змогли домовитися про авіасполучення
Фото: Макс Левин

Україна і Росія не змогли домовитися про збереження авіаційного сполучення між країнами. Про це в Берліні в середу заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"На численні прохання російської сторони сьогодні у Брюсселі у штаб-квартирі Єврокомісії відбулися технічні консультації між Державіаслужбою України та Росавіацією. Я думаю вони триватимуть", - розповів міністр.

При цьому він зазначив, що сьогоднішні консультації не принесли компромісу, тому з 25 жовтня набувають чинності санкції, проти російських авіакомпаній, які літали в Крим. Решті російським авіакомпаніям також заборонено польоти як відповідь на безпричинні санкції проти МАУ, "Дніпроавіа" та низки інших авіакомпаній, введених Росавіацією.

"25 жовтня сполучення з російськими містами не існуватиме", - підсумував міністр.

Нагадаємо, РНБО України ввів санкції щодо найбільших російських авіакомпаній, у тому числі проти "Аэрофлоту", за польоти в окупований Крим, де аеропорти офіційно закриті за рішенням авіаційної влади.

Росія у відповідь ввела заборону на польоти для всіх 5 авіакомпаній України, які літали або збиралися літати в Росію. Україна визнала таке рішення неадекватним, і ввела у відповідь заборону на польоти для всіх решти російських авіакомпаній, в першу чергу для "Ютейр".

Цього тижня з'явилася інформація, що Росавіація запропонувала Україні провести переговори про авіасполучення і знайти якийсь компроміс, щоб не допустити припинення польотів. Формальним приводом для цього стали листи від української Atlasjet і "ЮТейр-Україна", які звернулися до Росавіації по отримання дозволів на виконання польотів у зимовий сезон.

Кремлевские СМИ даже сообщили, что с российской стороны полеты будет выполнять авиакомпания "Победа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram