ГоловнаЕкономікаДержава

Росія запропонувала Україні не забороняти авіасполучення між країнами

Росавіація вважає єдино правильним рішенням зберегти польоти між країнами.

Росія запропонувала Україні не забороняти авіасполучення між країнами
Фото: Макс Левин

Росія запропонувала українській стороні не вводити заборону на повітряне сполучення між країнами з 25 жовтня.

Про це йдеться в повідомленні Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіація).

Наголошують, що пропозицію озвучили в п'ятницю, 23 жовтня, в Брюсселі на переговорах російської й української делегацій з проблемних питань повітряного сполучення.

"Відповідно до угоди про повітряне сполучення і співробітництво, усі спірні питання слід вирішувати на консультаціях між авіаційною владою. Використовуючи цей підхід, відповідно до міжнародного права, російська сторона запропонувала зняти всі обмеження на пряме повітряне сполучення і на транзит для російських і українських авіакомпаній", - йдеться в повідомленні Росавіації.

У пропозиції йдеться про те, щоб із 25 жовтня 2015 року українська влада не застосовувала "переслідування екіпажів, обшуків повітряних суден, накладення штрафів на російські авіакомпанії, що виконують польоти в Республіку Крим".

"Українська сторона не змогла по суті обговорювати зазначені конструктивні пропозиції, а запропонувала натомість розглянути питання зняття взаємних обмежень виключно на транзитні польоти", - заявили в Росавіації.

Російська сторона нагадала, що до 25 жовтня мало часу, "за цей час за наявності волі українська сторона має всі можливості прийняти єдино правильне рішення про збереження повітряного сполучення".

Нагадаємо, як повідомив за результатами технічних консультацій у Брюсселі міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, сторони не змогли домовитися про збереження авіаційного сполучення між країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram