ГоловнаЕкономікаДержава

Демчишин обіцяє карати керівників держпідприємств за зловживання

Вугілля з державних шахт продається недержавним споживачам, розповів міністр.

Демчишин обіцяє карати керівників держпідприємств за зловживання
Фото: kmu.gov.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевняє, що факти всіх зловживань керівниками державних підприємств збирають і передають у правоохоронні органи.

Про це він розповів під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Частину керівників, яких ми призначили, ми змінюємо. Особливо це стосується вугільної галузі. На жаль, деякі керівники звикли працювати недостатньо прозоро. Ми їх контролюємо, попереджаємо, що за ними стежать силовики. Але, на жаль, це не завжди допомагає", - поскаржився міністр.

За його словами, міністерство отримує факти, що вугілля з державних шахт продають недержавним споживачам.

"Наприклад, шахта "Краснолиманська". З підприємства виведено понад 300 млн грн, але ситуація складна, працівники підтримують чинне керівництво", - розповів Демчишин.

Міністр попередив про відповідальність керівників державних підприємств: "Якщо директори мають намір обманювати міністерство, то вони помиляються і повинні знати, що факти про зловживання збирають щодня", - підкреслив він.

Нагадаємо, що в ніч на 26 жовтня затримали одного із заступників директора "Краснолиманської" Євгена Костеннікова. Увечері в понеділок, 26 жовтня, затримали ще одного заступника генерального директора шахти "Краснолиманська".

Крім того, двох директорів, які очолювали ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" в 2012-2014 роках і в 2014-2015 роках, заарештовано за розтрату державних коштів в особливо великих розмірах. Зараз вони перебувають під слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram