ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр економіки переклав на Раду провину за слабкі показники України в рейтингу СБ

Абромавичус розраховує, що Україна увійде до топ-50 рейтингу протягом двох років

Міністр економіки переклав на Раду провину за слабкі показники України в рейтингу СБ
Фото: zn.ua

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вважає незлагодженість роботи Верховної Ради головною причиною незначного просування України в рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу (Doing Business-2016).

"Якби депутатський корпус працював більш злагоджено, то ми могли б у цьому рейтингу просунутися ще на 30 позицій цього року", - сказав він.

За словами міністра, в рейтинг не потрапило спрощення реєстрації бізнесу протягом доби, а також кілька інших прийнятих законів, які набирають чинності наприкінці року або 2016 року.

Абромавичус також зазначив, що міністерство планує винести на розгляд уряду законопроекти, які будуть впливати на поліпшення позицій України в рейтингу. За його словами, Україна зможе увійти в топ-50 рейтингу протягом двох років.

"Топ-50 - наша мета через два роки роботи нашого уряду (уряд було призначено в грудні 2014 року, - ред.)", - сказав він.

Нагадаємо, Україна піднялася з 96 на 83 місце серед 189 країн у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу. Сусідами України в рейтингу стали Саудівська Аравія (82 місце) і Бруней (84 місце).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram