ГоловнаЕкономікаДержава

Коболєв не може назвати успішними переговори з "Газпромом" щодо транзиту

"Нафтогаз" ще торік звернувся до Стокгольмського арбітражу з цього питання.

Коболєв не може назвати успішними переговори з "Газпромом" щодо транзиту
Фото: Макс Требухов

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сказав, що не може назвати успішними переговори з російським "Газпромом" про ціну транзиту газу.

Про це Коболєв розповів в інтерв'ю "5 каналу".

"З цього приводу (ціна транзиту газу - ред.) тривають переговори. Я не можу назвати їх успішними, відверто. Але для того, щоб у будь-якому разі ми мали можливість перегляду цього показника і приведення його до того рівня, який ми вважаємо справедливим, крім цього показника й інші показники: це резервування потужності, це гарантована сума платежу", - сказав Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" ще торік звернувся до Стокгольмського арбітражу.

"У нас зараз є два провадження: перше провадження стосується контракту купівлі-продажу газу, друге провадження стосується транзитного контракту. Ми сподіваємося, що обидва провадження будуть завершені в 2016 році, і якщо ми не досягнемо успіху в переговорному процесі, тоді суд поставить остаточну крапку", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" має намір звернутися в міжнародний арбітраж з власним позовом щодо його активів у Криму і хоче залучити до справи американську юридичну компанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram