ГоловнаЕкономікаДержава

МІУ залучило іноземців до реформи "Укравтодору"

Група з реформування дорожньої галузі запрацює 20 листопада

МІУ залучило іноземців до реформи "Укравтодору"
Закарпатский участок трассы Киев-Чоп
Фото: http://www.mukachevo.net/

Міністерство інфраструктури України залучило іноземців до реформи "Укравтодору".

Як повідомляє прес-служба МІУ, 11 листопада було створено робочу групу з реформування дорожньої галузі з українських фахівців та експертів з Литви та Німеччини. Серед них - директор дорожнього департаменту ФРН Стефан Краус, в.о. директора Адміністрації автодоріг Литви Егідіюс Скроденіс, його заступник Даїнюс Мішкінес, в.о. заступника директора Департаменту політики автотранспорту та цивільної авіації Литви Томас Пілюкас, кілька інших литовських чиновників і вчених.

20 листопада відбудеться перше засідання робочої групи, на якому фахівці проаналізують стан дорожньої галузі України та обговорять подальші дії. План заходів щодо впровадження необхідних змін у галузі подадуть на розгляд міністра інфраструктури Андрія Пивоварського до 27 листопада. Протягом як мінімум наступних півроку робоча група працюватиме над його втіленням.

Нагадаємо, у березні Пивоварський оголосив про початок реформи дорожнього господарства в Україні, в рамках якого "Укравтодор" припинить існування в його нинішньому вигляді. У рамках реформи "Укравтодор" відповідатиме виключно за дороги державного значення, а інші дороги відійдуть під управління місцевих органів влади. При цьому "Укравтодор" залишиться тільки замовником робіт. Підрядники вибиратимуться на відкритих тендерах, а контролювати якість робіт буде незалежний орган - surveyor.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram