ГоловнаЕкономікаДержава

Fitch підвищило рейтинг України

Аналітики вважають швидке відновлення економіки України малоймовірним

Fitch підвищило рейтинг України
Фото: www.profi-forex.org

Міжнародне рейтингове агентство Fitch в ніч проти середи підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті з рівня "RD" (обмежений дефолт) до "CCC".

Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підвищено з "RD" до "C", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Довгостроковий РДЕ України в національній валюті, а також стелю рейтингу підтверджено на рівні "ССС", як і рейтинги пріоритетних незабезпечених зобов'язань у національній валюті.

"Підвищення рейтингу відображає передусім вихід України з дефолту за комерційними зовнішніми зобов'язаннями, після емісії нових євробондів 12 листопада для власників паперів на $15 млрд, - зазначає Fitch. - У результаті реструктуризації терміни погашення заборгованості перенесли на 2019-2027 роки, обсяг боргу знижено на $3 млрд (3,4% ВВП)".

Fitch також присвоїло рейтинги "ССС" євробондами України, випущеним 12 листопада, і відкликало рейтинги тих цінних паперів, які брали участь у реструктуризації.

Аналітики агентства вважають швидке відновлення економіки України малоймовірним. Згідно з прогнозом Fitch, 2015 року ВВП України знизиться на 11,6% після падіння на 6,8% у 2014-му. У жовтні агентство прогнозувало скорочення української економіки приблизно на 10% цього року.

"Наступного року економіка України, ймовірно, повернеться до зростання, яке становитиме близько 1%, за оцінками Fitch, тоді як офіційний прогноз на 2016 рік - підвищення на 2,4%. 2017 року можливе посилення підйому до 2-3%", - вважають у Fitch.

Нагадаємо, 6 жовтня Fitch знизило довгостроковий і короткостроковий рейтинг дефолту України в іноземній валюті до "RD" (обмежений дефолт). Цей рівень рейтингу означає, що емітент не провів своєчасних платежів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram