ГоловнаЕкономікаДержава

Агентство Moody's підвищило рейтинг України

Експерти оцінили реструктуризацію боргу і заявили про прогрес у реформах.

Агентство Moody's підвищило рейтинг України
Фото: i-g-t.org

Moody's Investors Service останнім із "великої трійки" рейтингових агентств відреагувало на успішну реструктуризацію українського державного боргу і підвищило суверенний рейтинг України на один щабель з Ca до Caa3. При цьому прогноз для рейтингу поліпшено з негативного до стабільного, сказано в повідомленні агентства.

Для рішення оновити суверенний рейтинг уряду України до Caa3 є такі підстави: проведення реструктуризації євробондів уряду на 15 млрд доларів, що полегшує боргове навантаження на Україну і підвищує зовнішню ліквідність країни; а також прогрес у політичних та економічних реформах у рамках кредитної програми МВФ, що відновлює економіку країни і значно скорочує дефіцит у державних фінансах.

Окрім того, вересневі мирні домовленості в Мінську зменшили ризик відновлення ескалації військового конфлікту на Донбасі, що також додає оптимізму експертам Moody's.

Рейтинг Caa3 присвоєно також усім 9 випускам нових євробондів, випущеним у рамках реструктуризації.

Нагадаємо, що 19 жовтня, не чекаючи на завершення реструктуризації, рейтингове агентство Standard & Poor's ухвалило рішення підвищити рейтинг України в іноземній валюті з дефолтного рівня SD до B-. Рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг України в ніч проти 19 листопада - з RD (обмежений дефолт) до CCC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram