ГоловнаЕкономікаДержава

Україна посіла 107 місце в рейтингу податкового навантаження на бізнес

За рік Україна піднялася в рейтингу лише на одну сходинку і перебуває між Ганою і Фіджі.

Україна посіла 107 місце в рейтингу податкового навантаження на бізнес
Фото: Архив

Україна в 2015 році посіла 107 місце в рейтингу податкового навантаження на бізнес, в якому оцінювали 189 держав.

Про це свідчить спільний рейтинг Світового банку та аудиторської компанії PwC, передає "Економічна правда".

За рік Україна піднялася в рейтингу лише на одну сходинку (торік вона була на 108 місці). Згідно з рейтингом, Україна перебуває між Ганою і Республікою Фіджі.

При цьому рівень податкового навантаження на прибуток модельної компанії (Total Tax Rate) становив 52,2%. У середньому в світі рівень податкового навантаження становить 40,8%.

За даними укладачів рейтингу, Росія опинилася на 47 місці (TTR - 47%). Білорусь посіла 63 місце (TTR - 51,8%), Узбекистан - 115 місце (TTR - 41,1%), Грузія - 40 місце (TTR - 16,4%), Молдова - 78 місце (TTR - 40,2% ), Вірменія - 41 місце (TTR - 19,9%), Болгарія - 88 місце (TTR - 27%).

Щороку Світовий банк і аудиторська компанія PwC у рамках рейтингу Doing Business проводять дослідження податкових систем у всьому світі. У рейтингу враховують кількість податкових платежів, час, необхідний на їх сплату, а також загальне податкове навантаження на середнє підприємство, що не користується податковими пільгами.

Нагадаємо, 19 жовтня міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Україна потребує повного перегляду податкової системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram