ГоловнаЕкономікаДержава

Кудрін: Росія втратила 1,5% ВПП через санкції

Колишній міністр фінансів РФ визнав серйозний вплив санкцій

Кудрін: Росія втратила 1,5% ВПП через санкції
Фото: old.er.ru

Колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив, що міжнародні санкції призвели до скорочення ВВП Росії на 1,5%.

"Санкції істотно ускладнюють роботу нашої економіки, приблизно на 1,5% ВВП ми нижче сьогодні перебуваємо, ніж могли б бути без санкцій", - заявив він у суботу журналістам в кулуарах Загальноросійського громадянського форуму, пише ТАСС.

За його словами, величина девальвації рубля наполовину пов'язана з ціною на нафту, а наполовину - з санкціями. "Тому санкції наразі здебільшого негативно впливають на нашу економіку", - додав він.

Кудрін також заявив, що в результаті кризи в економіці реальні доходи населення Росії падають приблизно на 5%. "Ми на кілька років відкочуємося назад за рівнем життя. І та соціальна політика, яка сьогодні в нашій країні, вже не встигає, незважаючи на великі витрати, відповідати на ці виклики. Тобто, виявилося, вона не пристосована до таких гострих соціальних кризових ситуацій", - сказав Кудрін.

Третій Всеросійський форум громадських ініціатив - зустріч, яку щорічно проводить Комітет громадянських ініціатив (КГІ), лідером якої є Кудрін. Вона відкрилася в столичному Центрі міжнародної торгівлі і триватиме там два дні.

Нагадаємо, санкції проти Росії почали вводити 2014 року у зв'язку з незаконною анексією Криму, а пізніше - і в зв'язку з розпалюванням війни на Донбасі. До них приєдналися майже всі країни Заходу, в тому числі США, Канада, Австралія, держави Європейського Союзу, Японія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram