ГоловнаЕкономікаДержава

Україна відкриє вісім торгових представництв за кордоном

Україна зібралася диверсифікувати експорт у зв'язку із закриттям російського ринку

Україна відкриє вісім торгових представництв за кордоном
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів визначив вісім країн для відкриття торгових представництв України. Про це на засіданні уряду в середу повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми очікуємо, що з 1 січня через введені Росією обмеження український експорт скоротиться на 600 млн доларів. Але у нас відкриваються нові можливості у зв'язку з зоною вільної торгівлі з Європейським Союзом. Для того, щоб розвивати український експорт, дати можливість диверсифікувати український експорт і наростити поставки української продукції за кордон, Кабмін ухвалює рішення про створення торгових представництв. Згідно з законодавством, це компетенція президента України, але я впевнений, що президент підтримає ініціативу уряду про створення вісьмох торгових представництв", - сказав прем'єр.

Вони повинні з'явитися у Брюсселі (при Євросоюзі), а також у США, Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Туреччині.

Нагадаємо, у квітні Кабмін призначив торгового представника України, яким стала Наталія Микольська. На своїй посаді вона відповідає за просування експорту товарів і послуг, вихід вітчизняних виробників на нові ринки, а також представляє інтереси України у Світовій організації торгівлі.

За підсумками 2014 року найбільшими торговими партнерами України є Росія, Китай, Німеччина, Польща, Білорусь, Туреччина, Італія, Угорщина, Єгипет і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram