ГоловнаЕкономікаДержава

Україна оскаржить у СОТ заборону Росією експорту продуктів

Ці системні порушення з боку РФ тривали досить довго.

Україна оскаржить у СОТ заборону Росією експорту продуктів
Фото: topwar.ru

Україна готує новий позов до СОТ проти Росії з приводу торгових обмежень стосовно продовольчої продукції.

Про це заявила торговий представник України, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, повідомляє УНІАН.

"У нас робота ведеться щодо продовольчої продукції... Дуже широка продуктова лінійка. Різні обмеження, але їх кваліфікація за угодами СОТ схожа, тобто досить велика доказова база. Це системні порушення, вони тривали не день і не два", - заявила вона.

За словами Микольської, міністерство готує документ, який повинен стати основою для беззастережної правової позиції України.

"Ми повинні підготувати документ, який неможливо було б оскаржити, який би чітко показував порушення з боку Російської Федерації", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Україна планує 4 грудня розпочати консультації з питання торгового спору з Росією в рамках СОТ щодо торговельних обмежень на експорт українських товарів залізничного призначення в Росії.

Крім того, в кінці жовтня Україна подала позов до СОТ проти Росії на торговельні обмеження стосовно вагонів і стрілочних переведень вітчизняного виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram