ГоловнаЕкономікаДержава

"Центренерго" чекає першу партію вугілля з ПАР цього тижня

Компанія вже замовила наступне судно, яке має прибути в Україну в січні 2016 року.

"Центренерго" чекає першу партію вугілля з ПАР цього тижня
Архивное фото
Фото: politikus.ru

ПАТ "Центренерго" очікує прибуття перших 168 тисяч тонн вугілля з Південно-Африканської Республіки до 4 грудня 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"ПАТ "Центренерго", єдина серед генеруючих компаній ТЕС, наприкінці вересня підписала прямий двосторонній договір зі швейцарською компанією міжнародним трейдером Mercuria Energy Trading SA на постачання антрацитового вугілля з Південно-Африканської Республіки", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, прибуття перших 168 тисяч тонн вугілля з ПАР очікується вже до 4 грудня цього року.

"Минулого тижня компанія підписала додаткову угоду і замовила наступне судно, яке має прибути в Україну вже в січні 2016 року", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, 27 листопада прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в Україні недостатньо вугілля для проходження зимового періоду.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, з урахуванням тих обсягів імпортного вугілля з ПАР, які вже завантажені на судна, достатні для забезпечення стабільності роботи енергосистеми України протягом 50 днів.

Нагадаємо, що з кінця листопада Росія й окуповані бойовиками райони Донбасу припинили відвантажувати вугілля в Україну у зв'язку з припиненням постачання електроенергії в анексований Росією Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram