ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк вважає реальним зростання економіки 2016 року

Прем'єр очікує збільшення ВВП на 2 відсотки.

Яценюк вважає реальним зростання економіки 2016 року
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає реальним зростання економіки 2016 року. Про це він заявив у Верховній Раді, виступаючи перед депутатами.

"Про економічне зростання. Я далекий від того, щоб вам сказати, що в нас уже світле майбутнє, економічне зростання і ми попереду планети всієї в частині економічного зростання. Це неправда, для цього ще треба дуже багато працювати. Але коли протягом чотирьох років у нас іде постійне спадання всіх економічних показників і вперше за минулий квартал ми продемонстрували невелике, але зростання - 0,7% зростання ВВП, це реальна ознака того, що 2016 року ті 2% економічного зростання, які закладені в макроекономічному прогнозі, нами можуть бути реально досягнуті", - заявив прем'єр.

Українська економіка перебуває в глибокій кризі з 2012 року. Однак із третього кварталу 2015 року ситуація почала виправлятися: реальний ВВП України зріс у третьому кварталі на 0,7% порівняно з даними за другий квартал. Уперше за останні шість кварталів економіка показала зростання.

Щоправда, порівняно з третім кварталом 2014 року падіння ВВП становило -7% (у другому кварталі цей показник становив -24,6%, у першому - -17,2%, тобто падіння сповільнюється).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram