ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" оцінив збитки від окупації Криму

НАК має намір домагатися повернення активів у міжнародних судах

"Нафтогаз" оцінив збитки від окупації Криму
Фото: willbe.ru

НАК "Нафтогаз України" буде домагатися в міжнародних судах відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок окупації Криму Росією, і відшкодування всіх завданих збитків.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

За даними, підтвердженими міжнародними аудиторами, збиток "Нафтогазу" від припиненої діяльності в Криму тільки за 2014 рік становив 13,8 млрд грн. Окрім того, підтверджена аудиторами вартість втрачених активів у Криму становить 15,7 млрд грн.

Згідно з повідомленням, "Нафтогаз" втратив у Криму і на шельфі 15 родовищ нафти і газу, 3 перспективні площі покладів нафти і газу, Глібовське підземне газосховище, більш ніж 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільні станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні - "Петро Годованець" і "Незалежність", а також інші об'єкти виробничої інфраструктури.

Крім того, Україна втратила можливість вести розробку родовищ, які містять близько 50 млрд кубометрів газу, 3,5 млн тонн нафти і 1 млн тонн газоконденсату.

Нагадаємо, згідно зі звітом за 2014 рік, збиток "Нафтогазу" від анексії Криму становив 19,6 млрд грн, а в результаті бойових дій на Донбасі - 7,2 млрд грн. Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв прогнозує збиток енергохолдингу за підсумками 2015 року на рівні близько 6 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram