ГоловнаЕкономікаДержава

Названо переможців тендерів на постачання газу "Нафтогазу" за кошти ЄБРР

Постачати газ в Україну в грудні-січні будуть компанії Noble Clean Fuels Ltd і ENGIE SA

Названо переможців тендерів на постачання газу "Нафтогазу" за кошти ЄБРР
Фото: EPA/UPG

Переможцями перших трьох тендерів на постачання газу НАК "Нафтогаз України" за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЕБРР) стали компанії Noble Clean Fuels Ltd (Великобританія) і ENGIE SA (Франція).

Про це повідомляє офіційний сайт "Нафтогазу".

"Нафтогаз" і ЄБРР успішно завершили перші три тендери на постачання газу в Україну з використанням кредитних коштів банку. Переможці тендерів, яких визначали за критерієм найнижчої ціни, будуть постачати газ в Україну в грудні-січні", - йдеться в повідомленні.

За результатами тендерів, середня вартість газу виявилася нижчою від ціни, передбаченої нинішніми умовами з російським "Газпромом".

"Спред (різниця) щодо цін на німецьких газових хабах (ринках), один з основних показників, на який орієнтується "Нафтогаз", був лише трохи вищим від середньозваженого показника закупівель газу "Нафтогазом" за звичайною процедурою і за власні кошти", - наголошено в повідомленні.

Ще один, четвертий тендер, був визнаний нечинним, оскільки спред за пропозиціями учасників виявився значно вищим від середньозваженого показника закупівель газу "Нафтогазом" за звичайною процедурою і за власні кошти.

Про проведення наступних тендерів на право постачати газ в Україну за кошти ЄБРР "Нафтогаз" оголосить найближчим часом.

Нагадаємо, 23 жовтня Україна підписала з ЄБРР кредитний договір на $300 млн, які призначені для закупівлі газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram