ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС виділив Україні 5 млн євро для реформ в енергетиці

Загальний бюджет програми становить 45 млн євро

ЄС виділив Україні 5 млн євро для реформ в енергетиці
Ян Томбинский
Фото: http://euukrainecoop.net/

Європейський Союз виділив Україні перший транш у розмірі 5 млн євро в рамках програми ЄС "Підтримка впровадження енергетичної стратегії України". Про це повідомляє телеканал 112 прес-служба з посиланням на представництво ЄС в Україні.

"Програма допоможе Україні зменшити рівень забруднення навколишнього середовища, пов'язаного з виробництвом електроенергії, а також реформувати ринок електроенергії, поліпшити якість нафтопродуктів. Програма також буде підтримувати спорядження сховищ для нафти і нафтопродуктів. Загальний бюджет програми становить 45 млн євро", - сказано в повідомленні.

Фінансовий договір підписано в 2013 році. Програма впроваджується у формі нецільової бюджетної допомоги шляхом надання фінансування від ЄС для національного бюджету України при виконанні певних зобов'язань.

"Перший транш у межах цієї програми є визнанням того, що Україна рухається в правильному напрямку реформування енергетичного сектору. Ми настійно закликаємо до прийняття закону про регулятор, ринок електроенергії, низки законів про енергоефективність, а також прийняття рішень про розподіл функцій "Нафтогазу", - заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Наступні транші будуть представлені відповідно до виконання певних умов, зокрема, за показниками результативності в 2015-2017 роках.

Нагадаємо, посол Євросоюзу Ян Томбінський закликав прийняти нову Конституцію України, яка "буде відповідати бажанням створити парламентську республіку".

Як повідомлялося, на початку грудня Європейська Комісія вирішила виділити Україні 100 млн євро на децентралізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram