ГоловнаЕкономікаДержава

Дніпропетровська область стала лідером економічного розвитку в рейтингу Мінрегіону

Регіон став першим за чотирма показниками із шести.

Дніпропетровська область стала лідером економічного розвитку в рейтингу Мінрегіону
Фото: Кузьма Джунь

Дніпропетровська область стала лідером економічного розвитку в рейтингу, складеному Мінрегіонбудом.

Як повідомляє прес-служба ДніпрОДА, Мінрегіон проводив оцінку за 26 показниками в 6 напрямках соціально-економічного розвитку регіонів. Область стала першою в Україні за чотирма з них.

Регіон є лідером за обсягами реалізованої промислової продукції: 20% усіх товарів виготовляють тут. Крім того, цього року в області реконструювали 169 інфраструктурних об'єктів, завдяки чому тут один з найвищих темпів будівництва в Україні.

Найкращий результат показано також у залученні інвестицій: область отримала 2,2 тис. доларів на кожного жителя. Це найкращий результат серед областей. Показник Київської області, яка наступна в рейтингу Мінрегіону, удвічі менший - усього 966 доларів на жителя.

На Дніпропетровщині найвищий рівень працевлаштування серед регіонів України. Рівень безробіття лише 6,8%. Також регіон увійшов до першої п'ятірки за темпами наповнення бюджету. За 11 місяців і 2 тижні область заробила 1,3 млрд грн. Це на 2,2 млрд грн більше, ніж планували на початку 2015-го.

"Зміцнення економічного потенціалу та підвищення конкурентоспроможності української продукції - таке завдання ставить Президент України Петро Порошенко перед усіма регіонами країни. Ми розуміли, найбільша відповідальність на нас. Адже Дніпропетровщина виробляє 5 частину всієї промислової продукції країни. Щомісяця тільки промислові підприємства регіону приносять до державного бюджету понад 1 млрд дол. США. Ми створили умови, що не обмежують бізнес, а сприяють його розвитку. Це загалом допомагає примножувати соціально-економічні досягнення регіону", - прокоментував рейтинг голова ОДА Валентин Резніченко.

За результатами оцінки Мінрегіонбуд визначив 3 групи регіонів:

  • I група - регіони, які займають 1-5 місця: м. Київ, Дніпропетровська, Київська, Харківська та Вінницька області.
  • II група - 15 регіонів, які зайняли з 6-го по 20-те місця: Миколаївська, Львівська, Запорізька, Рівненська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Сумська, Волинська, Хмельницька, Закарпатська, Одеська, Херсонська, Полтавська, Черкаська та Чернівецька області.
  • III група - регіони, які зайняли п'ять останніх місць: Чернігівська, Житомирська, Тернопільська, Донецька і Луганська області.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram