ГоловнаЕкономікаДержава

Білорусь збереже ЗВТ з Україною

Росія припинила дію договору про ЗВТ з Україною з 1 січня

Білорусь збереже ЗВТ з Україною
Фото: http://obozrevatel.com

Білорусь не буде з 1 січня 2016 року виходити із зони вільної торгівлі з Україною, слідом за Росією, в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Про це повідомила представник України Наталія Микольська, коментуючи у своєму мікроблозі Twitter перебіг візиту української делегації в Білорусь.

"На зустрічах обговорили всі болісні торгові питання. Головне - Республіка Білорусь не виходитиме із ЗВТ з Україною", - написала вона.

Раніше прес-служба МЗС Білорусі повідомила, що на переговорах було узгоджено алгоритм спільних дій Мінська і Києва зі зняття обмежувальних заходів у взаємній торгівлі, включаючи рішення української сторони про введення з 20 січня 2016 року спеціального мита в розмірі 39,2% на низку експортованих в Україну білоруських товарів.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року набуває чинності угода про ЗВТ України з ЄС. Росія вимагала врахувати її вимоги перед початком дії ЗВТ. Для цього впродовж півтора року в Брюсселі проводили тристоронні консультації.

16 грудня президент РФ Володимир Путін видав указ, що припиняє дію договору про зону вільної торгівлі Росії з Україною з 1 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram