ГоловнаЕкономікаДержава

Держархбудінспекція виявила системні порушення в Бородянській РДА

У районі ігнорують містобудівне законодавство.

Держархбудінспекція виявила системні порушення в Бородянській РДА
Фото: smolensk2.ru

За результатами проведення планової перевірки Бородянської райдержадміністрації Київської області фахівці Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) встановили системні порушення містобудівного законодавства. Уповноважений орган містобудування та архітектури Бородянської райдержадміністрації Київської області й особисто його керівник систематично порушували норми містобудівного законодавства під час видачі містобудівних умов і обмежень, будівельних паспортів і паспортів-прив'язок на тимчасові споруди, пише "Київвлада".

Виявилося, що сектор архітектури та містобудування Бородянської райдержадміністрації не вів містобудівного кадастру і містобудівного моніторингу. Під час видачі містобудівних умов і обмежень чиновники сектору не дотримувалися відстані до меж земельної ділянки та "червоних ліній" забудови. Містобудівні умови й обмеження видавалися не за цільовим призначенням землі і в умовах відсутності генплану або докладного плану територій. Уповноважений орган Бородянської райдержадміністрації видавав будівельні паспорти без заяви про видачу цього документа і за відсутності ескізів намірів забудови.

Крім того, Держархбудінспекція зафіксувала низку порушень під час видачі паспортів-прив'язок на тимчасові споруди (МАФи).

На додачу до перелічених численних порушень інспекція встановила, що в.о. завідувача сектором архітектури та містобудування Бородянської райдержадміністрації В. Наумов не має вищої архітектурної освіти і необхідного стажу організаційної та професійної роботи за фахом у сфері містобудування та архітектури.

Для нормалізації містобудівної ситуації в Бородянському районі Департамент ДАБІ в Київській області скасував низку містобудівних умов забудови земельної ділянки та паспортів-прив'язок тимчасових споруд, які були видані неправомірно.

Також ДАБІ направила подання про звільнення в.о. завідувача сектором архітектури та містобудування Бородянської райдержадміністрації із займаної посади. Відповідний лист інспекції було направлено в Київську обласну державну адміністрацію.

Крім того, ДАБІ передала інформацію про систематичні порушення містобудівного законодавства в Бородянському районі Київської області у правоохоронні органи для оперативної реакції в межах їхньої компетенції.

Держархбудінспекція і в майбутньому має намір ретельно перевіряти виконання містобудівного законодавства місцевими органами влади в усіх регіонах країни, оперативно й адекватно реагувати на факти порушень, включно зі скасуванням незаконних рішень місцевої влади та поданням на звільнення чиновників, які допустили посадові злочини або недбалість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram