ГоловнаЕкономікаДержава

Україна призупинила дію ЗВТ з Росією

Україна ввела контрсанкції на недружні дії РФ

Україна призупинила дію ЗВТ з Росією
Фото: kursk-izvestia.ru

Україна від сьогодні на рік скасовує торгові преференції щодо товарів з Росії. Відтепер з них стягуватимуть мита відповідно до Митного кодексу України.

Про це повідомила прес-служба уряду України.

Обмежувальні заходи вводяться згідно з постановою від 30 грудня 2015 року №1146, ухваленою у відповідь на дії Російської Федерації, яка призупинила дії Угоди про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року і ввела заборону на українські продукти харчування.

Під заборону в Україні потрапляють: м'ясо, риба, молочні продукти, плавлені сирки, кава, чай, зерно, харчові суміші, карамель, кондитерські вироби, шоколад, дитяче харчування, макарони, печиво, вафлі, хліб, чіпси, пиво, спирт, горілка, корми для тварин, сигарети з фільтром, обладнання для залізниць, дизельні локомотиви.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко минулого тижня підписав закон, який дозволяє уряду ввести контрсанкції щодо заборони ввезення на територію України російських товарів.

Контрсанкції Київ вводить після того, як Росія припинила дію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. До того ж, уряд Росії з 1 січня включив Україну до переліку країн, з яких заборонено ввезення сільгосппродукції, сировини і продовольства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram