ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк доручив провести перерахунок плати за тепло

Прем'єр заборонив стягувати за опалення, якщо його не було.

Яценюк доручив провести перерахунок плати за тепло
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провести перерахунок плати за тепло, повідомляє прес-служба уряду України.

Він зазначив, що уряд прийняв рішення, "яке чітко передбачає обов'язок перерахунку в тому випадку, якщо послуга надана не в повному обсязі або неякісно. Неякісно - це означає, коли батарея холодна, а виставляють як за гарячу".

Яценюк доручив по всіх об'єктах теплопостачання, де послуга не була надана якісно, здійснити перерахунок. "І головне - запланувати в поточному році відповідні ремонтні роботи в таких будинках", - зауважив прем'єр.

Особливо він відзначив Київ. Прем'єр зазначив, що одним з основних аспектів у проведенні реформи енергетичного сектора є якість підприємств теплокомуненерго, "тобто якість того, як вони працюють". "Прошу це питання невідкладно поставити перед київською владою", - наголосив Яценюк.

Голова уряду нагадав, що минулого року місцеві бюджети збільшили свої доходи на 40%. "Сподіваюся, що поточний рік також буде дуже плідний для місцевих бюджетів. Основне питання - куди ці гроші діваються", - сказав він.

Нагадаємо, що в грудні киянам прийшли платіжки за опалення на значно більші суми, ніж раніше. При цьому, коли в столицю прийшли дійсно сильні морози, батареї в багатьох будинках виявилися недостатньо гарячими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram