ГоловнаЕкономікаДержава

Україна домовилася про отримання €30 млн гранту ЄС

Кошти використають на відновлення міжнародних пунктів пропуску

Україна домовилася про отримання €30 млн гранту ЄС

Завдяки продовженню 4 програм прикордонного співробітництва, які нещодавно підписало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України з Єврокомісією, Європейський Союз надасть Україні 30 млн євро грантової допомоги.

Про це повідомляється на сторінці Мінекономрозвитку у Фейсбуці.

Як наголошується, кошти використають на подальший розвиток і модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску "Красноїльськ" і "Дяківці" на українсько-румунському кордоні; "Рава-Руська", "Устилуг-Зосін", "Краковець", "Шегині" та "Ягодин" - на українсько-польському; "Ужгород-Вишнє Нємецке" - на українсько-словацькому; і Лужники-Берегшурань" - на українсько-угорському.

Також на кордоні з Угорщиною побудують пункт пропуску водного сполучення Вилок для байдарників.

Частину гранту буде задіяно для розвитку сучасної ІТ-інфраструктури відділів прикордонної та митної служби, зниження уразливості прикордонних територій від ризику повеней, ліквідації забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю, проведення експертної оцінки інтеграції української і молдавської електричних систем в енергетичну мережу ENTSO-E.

Завдяки підписаним угодам ЄС продовжив до 31 грудня 2016 року Спільні операційні програми прикордонного співробітництва "Румунія - Україна - Республіка Молдова 2007-2013 рр.", "Польща - Білорусь - Україна 2007-2013 рр." "Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2007-2013 рр." і "Басейн Чорного моря 2007-2013 рр.".

Нагадаємо, Україна у 2015-2016 роках отримає від Німеччини 136 млн євро. 48 млн становитимуть гранти, ще 88 млн - пільгові кредити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram