ГоловнаЕкономікаДержава

Україна домоглася пільгових умов вантажоперевезень, оминаючи РФ

15 січня контейнерний поїзд вирушить з Іллічівська в тестовий рейс, оминаючи РФ.

Україна домоглася пільгових умов вантажоперевезень, оминаючи РФ
Фото: http://www.trend.az

Україна, Азербайджан, Казахстан і Грузія підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом.

Протокол підписали виконувач обов'язків голови правління "Укрзалізниці" Олександр Завгородній, голови ЗАТ "Азербайджанські залізниці" Джавид Гурбанов, Казахстанської залізниці Аскар Мамін, Грузинської залізниці Мамука Бахтадзе, повідомляє азербайджанське агентство trend.az.

Документ підписали в четвер в Баку на зустрічі, де також були гендиректор Бакинського міжнародного торгового морського порту Талех Зіядов і голова Азербайджанського каспійського морського пароплавства Рауф Велієв.

Документ передбачає встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським маршрутом, проведення комплексних заходів для спрощення руху потягів на маршруті, збільшення вантажообігу.

Аналогічний двосторонній протокол підписали також окремо Азербайджан і Грузія.

Раніше повідомляли, що Україна пропонує вантажоперевізникам скористатися Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом для перевезення вантажів у Центральну Азію, оминаючи Росію, у зв'язку з чим 15 січня з Іллічівська вирушить у тестовий рейс контейнерний поїзд за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське і Чорне моря).

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут пролягає через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію, Туреччину, а далі - в Європу.

Мінекономіки України стверджує, що де-факто РФ повністю зупинила транзит будь-яких товарів походженням з України через свою територію, незалежно від країни кінцевого призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram