ГоловнаЕкономікаДержава

Двічі звільнений директор намагається захопити держпідприємство

На територію харківського "Електроважмашу" увірвалася група озброєних людей

Двічі звільнений директор намагається захопити держпідприємство
Харьковский завод "Электротяжмаш"
Фото: objectiv.tv

Звільнений із посади в серпні 2015 року директор харківського заводу "Електроважмаш" Володимир Глушаков у супроводі озброєних людей увірвався на територію підприємства і намагається отримати доступ до печатки та банківських документів.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства економрозвитку і торгівлі.

У відомстві наголошують, що вважають такі дії і будь-які силові дії неприпустимими, і мають намір захищатися в рамках закону. Відповідні звернення направлено до Міністерства внутрішніх справ, Харківської ОДА та Реєстраційної служби Головного управління юстиції.

Міністр економрозвитку Айварас Абромавічус нагадав, що вже двічі звільняв Глушакова за грубі порушення контракту та завдання збитку підприємству. Уперше - у серпні за 1,55 млн доларів недоотриманого прибутку. Компанія "АрселорМіттал Теміртау" заплатила за електродвигун 2,987 млн доларів, а український завод отримав від угоди вдвічі менше - 1,387 млн доларів, решта пішло британській компанії-посереднику. У листопаді, коли пан Глушаков поновився на посаді через суд, міністр знову звільнив його - вже за грубі порушення порядку валютних розрахунків, через що завод зазнав збитків у розмірі 2,666 млн грн.

"Це справжнє повернення в 1990-ті роки. У нас немає армії бойовиків, щоб "вибивати" рейдерів із держпідприємств. Держава повинна і буде відстоювати свої інтереси винятково законними методами. Це підтвердили події на "Укрнафті": після зміни керівництва підприємство сплатило старі борги і переказало дивіденди в бюджет, а скасування неринкового 15-відсоткового дисконту на нафту допомогло державі заощадити 2,4 млрд гривень", - зауважив міністр.

Нагадаємо, у вересні Мінекономіки почало перевірку харківського заводу "Електроважмаш" за підозрою в корупції. При цьому міністр Абромавічус поскаржився, що після звільнення Глушакова з 27 серпня його самого почали перевіряти.

Завод "Електроважмаш" - один із найбільших у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України. Спеціалізується на розробці та випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram