ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін звільнив начальників усіх залізниць

Держпідприємства стануть дирекціями у складі ПАТ "Укрзалізниця".

Кабмін звільнив начальників усіх залізниць
Фото: ukrspec.com

Кабінет Міністрів 20 січня звільнив начальників усіх п'яти залізниць (Донецьку залізницю через військові дії поділили між Придніпровською та Південною).

У тому числі звільнено тимчасово виконувача обов'язків начальника Південно-Західної залізниці Володимира Тягульського, в. о. начальника Придніпровської залізниці Івана Федорка, начальника Південної залізниці Миколу Уманця, начальника Одеської залізниці Григорія Бойка та начальника Львівської залізниці Богдана Піха.

У розпорядженнях уряду йдеться, що їх звільнено у зв'язку з переходом на іншу роботу.

Звільнення пов'язані з реформуванням "Укрзалізниці". З жовтня 2015 року замість Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" було створено публічне акціонерне товариство "Українська залізниця".

Створення компанії покликане об'єднати залізниці в одну структуру. У зв'язку з цим окремі держпідприємства, якими є залізниці, будуть перетворені на дирекції з управління інфраструктурою. При цьому окремі бізнеси, пов'язані з вантажними та пасажирськими перевезеннями, будуть відокремлені.

100% статутного капіталу публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" перебуває в державній власності, його забороняється відчужувати, передавати в управління, заставу, а також використовувати для формування статутного капіталу суб'єктів господарювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram