ГоловнаЕкономікаДержава

ФДМ сподівається виставити ОПЗ на продаж у квітні

Залишилося провести законопроект про внесення змін до приватизаційного законодавства через друге читання

ФДМ сподівається виставити ОПЗ на продаж у квітні
Игорь Билоус
Фото: сайт ГФСУ

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус назвав прийняття Верховною Радою в першому читанні за  основу законопроекту 2319д про внесення змін до законів України "Про приватизацію державного майна" та "Про фонд державного майна" важливим кроком до прозорої приватизації та вигідним для держави приватизації.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Тепер залишилося провести законопроект через друге читання", - зазначив він.

За словами Ігоря Білоуса, прийняття розроблених ФДМ змін до приватизаційного законодавства дозволить залучити в економіку інвестиції, створити сприятливий інвестиційний клімат і забезпечити надходження до державного бюджету.

"Якщо за два тижні законопроект буде прийнятий в цілому, можемо говорити про виставлення ОПЗ (Одеського припортового заводу, - ред.) на продаж вже в квітні", - зазначив голова Фонду держмайна.

Прийнятий сьогодні законопроект забезпечує недопущення до процесів приватизації в ролі покупців юридичних і фізичних осіб з держав, які визнані ВРУ державою-агресором, а торговці цінними паперами зобов'язуються давати інформацію про осіб, в інтересах яких здійснюється придбання державних корпоративних прав, йдеться в повідомленні прес-служби ФДМ.

Крім того, законопроект скасовує норму, яка закріплювала обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій об'єктів груп В і Г до проведення конкурсу, а ФДМ отримує можливість залучати до процесу приватизації радників за позабюджетні кошти.

Згаданий законопроект розробив Фонд держмайна ще на початку літа 2015 року, але парламент не встиг його розглянути, що загальмувало процес приватизації, в першу чергу - великих об'єктів. Уряд змушений був призупинити, зокрема, продаж ПАТ "Одеський припортовий завод".

Нагадаємо, на думку Центру досліджень корпоративних відносин, до початку проведення приватизації Одеського припортового заводу Антимонопольний комітет України повинен повернути підприємство до переліку монополістів, після чого встановити державний контроль над його тарифною політикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram